Ook dit jaar barst Sfinks van de verrassende acts. Niet alleen nodigen we de strafste artiesten uit de hele wereld uit, we ontdekken voor het eerst ook het Westen met coole Urban acts en artiesten van dicht bij huis. 
Een groter en breder programma, dus zijn er meer dagen nodig. Sfinks gaat geen drie, maar vier dagen lang door, van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli. Met veel muziek, dans en theater. En uiteraard elke dag het grootste en leukste Sfinks kidz festival.

Sfinks Mixed is alle dagen gratis voor iedereen. In een tijd waar heel wat mensen het lastiger hebben om de eindjes aan mekaar te knopen, kiest Sfinks resoluut voor GRATIS. Zo zet Sfinks de deuren wijd open voor iedereen die oog heeft voor de wereld om zich heen. Alleen of met vrienden, met de hele familie. Sfinks wordt zo een ongelofelijk gastvrij feest.

Vier dagen lang trekt het mooiste uit de hele wereld aan je oren en ogen voorbij. Fantastische concerten uit Afrika en Latijns-Amerika, wonderlijke klanken uit Azië, straffe muziek van bij ons en straffe stoten uit Europa. Nergens anders hoor je nu al dé stem van de wereldbeker voetbal in Rio 2014, of zie je Clement Peerens het podium delen met toearegrockers. En ontdek je uur na uur verrassende concerten uit de hele wereld.

Niet alleen muziek en dans, maar ook bijzonder theater, vrolijke parades en echte Castellers (menselijke torenbouwers) uit Spanje. Bovendien is er een kleurrijke wereldmarkt met nooit geziene spulletjes en heel veel informatie over projecten uit de hele wereld.

Sfinks Mixed is gratis en voor iedereen. Luisterconcerten in een circustent voor levensgenieters, hitsige salsa voor heupenwiegers, dj’s voor jongeren en een heus kinderfestival voor de kleinsten. Er is niet alleen muziek en dans, maar ook bijzonder theater en vrolijke parades en maar liefst 111 echte menselijke torenbouwers uit Spanje. 

Sfinks Mixed is ook vier dagen lang Party Time!
We zochten de bijzonderste DJ's uit de hele wereld bij mekaar voor een non-stop feestje. Zwoele Braziliaanse grooves, stomende Afrikaanse ritmes en stevige latino-beats.

Er zijn heerlijke cocktails, fairtrade wijnen, gezellige bars en home-made gerechten. Sfinks is niet alleen een feest voor je oren maar ook voor je mond!
En Sfinks Mixed is dichterbij je dan je denkt. Tram 15 en de bus stoppen letterlijk om de hoek en de trein brengt je op een kwartiertje van Antwerpen Centraal naar Boechout.

Hieronder lichten we alvast enkele highlights uit het programma toe.

Donderdag 25 juli:

DAKHABRAKHA (Oekraïne)

Girl Power uit Oekraïne. Opzwepende percussie, wondermooie vrouwenstemmen en melodieën waar je nu eens stil, dan weer heel erg vrolijk van wordt.


AKUA NARU (VS)

Met klassieke hip-hop klanken, diepgaande beheersing van flow en verbazingwekkende muzikaliteit, komt ze een sociaal bewust feest bouwen. Een vrouwelijke rapper, uit de VS, die in Duitsland woont, en in Boechout komt optreden. Je zou voor minder je kot uitkomen!

CHE SUDAKA (Argentinië/Colombia/Spanje)

Argentijnen en Colombianen die zonder papieren in Barcelona aanspoelen en Manu Chao kruisen? Dat levert geëngageerde feestmuziek zonder grenzen op. Dansen voor een betere wereld!


Vrijdag 26 juli:

GABY AMARANTOS (Brazilië)

Gaby Amarantos is wellicht dé ontdekking van Sfinks Mixed. De Koningin van de Amazone, of de Beyonce van Brazilië wordt ze genoemd. Een orkaan op het podium en dé stem van het Wereldbeker Voetballied voor Rio 2014!


KY-MANI MARLEY (Jamaica)

Na een sport- en acteer-carrière gooide Ky-Mani gelukkig het roer om en stapte in de voetsporen van zijn vader. Roots-Reggae meets Urban, R&B en hiphop. Irie! 


CASTELLERS DE LA SAGRADA FAMILIA (Spanje)

Met 111 zijn ze, deze torenbouwers. Wie ze ooit in Barcelona zag vergeet het nooit meer. Een indrukwekkend spektakel waar vaak hele families aan meewerken: mens op mens op mens... De mooiste torens geinspireerd op Gaudi staan deze zomer in Boechout!


Zaterdag 27 juli:

GUIDO BELCANTO (B)


De koning van het Vlaamse levenslied, de chroniqueur van de gebroken harten, volkszanger, variété-artiest, zwerver, romanticus… Een unieke artiest,  net als Sfinks.


TERAKAFT (Mali)

Terakaft
  is een gitaargroep uit de Sahara. Meeslepende blues en rock op het tempo van een kamelenkaravaan in de woestijn.


MARACA (Cuba)

Maraca is een van de meest succesvolle van de nieuwe generatie Cubaanse bands. Hardcore timba, straffe ritmes en dampende muziek. Vamos a bailar salsa!


DOM LA NENA (Brazilië)

Dom La Nena is een Braziliaanse celliste en zangeres. Ze neemt je mee op reis door haar jeugd en nostalgie. Met tedere stem en minimalistische arrangementen. Bloedmooi!


THE GWANGDAE (Zuid Korea)

Razendsnelle Koreaanse percussie, acrobatische leeuwendansen, geschifte traditionele ‘frisbee'-capriolen, uitzinnige hoedjes. Gwangdae zorgt drie dagen lang voor het mooiste en bijzonderste uit de Koreaanse Volkscultuur.


Zondag 28 juli:

KAPITEIN WINOKIO (B)

Kapitein Winokio, de Robin Hood van de kindermuziek, brengt op Sfinks kinderliedjes uit alle windstreken. Stem je luchtgitaar, oefen je salsa-danspassen, dan is de zon zeker ook van de partij! 


RICARDO LEMVO & EL BATAILLON DE LA RUMBA (Angola/Congo) 

Salsa, son en merengue mixt hij op unieke wijze met pan-Afrikaanse muziek. Ricardo neemt je mee op een zwoele cruise van Afrika naar de Caraïben.


CPEX (B)

Clement Peerens speelt op Sfinks een thuiswedstrijd en is vastbesloten hun reputatie als beste live-groep ter wereld te bevestigen. Klaar voor de rocker der rockers? Olraait!


NANO STERN (Chili)

Deze jonge Chileen is geworteld in traditie, maar staat met beide voeten in de snel veranderende Chileense gemeenschap. Protest Songs uit Patagonië.


JAGWA MUSIC (Tanzania)

Jagwa Music is één van de populairste groepen uit Tanzania, opzwepende percussie met trancy zang en dans uit een Afrikaanse grootstad.